Тренировочная маска для HEMA фехтования или ножевого боя.

Тренувальна маска для HEMA фехтування чи ножового бою

Тренувальна маска для HEMA фехтування або ножового бою. Якою вона має бути?

Сьогодні предметом нашого розгляду буде клубна маска для єдиноборств зброї. Тренувальна чи клубна маска для збройних єдиноборств має бути досить універсальною штукою.

Світ збройових єдиноборств вкрай різноманітний, і в цьому є плюси і мінуси. З одного боку, можна вибрати собі будь-який вид зброї, і фехтувати на ньому, було б бажання. Хоч гумовий макет ножа, хоч пластиковий полекс, хоч м’яку тямбару або сталеву рапіру і отримувати задоволення з мечем в руках. З іншого боку, зробити захисне спорядження, що ідеально підходить для кожного з цих видів фехтування, досить складно. За відсутності великого попиту запускати серійне виробництво нерентабельно.

Завжди є як мінімум два варіанти рішення.

Перший – робити кустарні моделі. Вийде недешево, оскільки ручна робота не буває дешевою. Терміни виробництва можуть бути дуже великими. Якість залежить від «пряморукості» конкретного майстра.

Другий варіант – підібрати, хоча б приблизно, варіант, який буде однаково зручний для всіх. Нехай не ідеально, але придатний для використання. Такі речі стають чудовим придбанням для клубу або новачків, які в майбутньому, якщо всерйоз захопляться даним видом єдиноборств, зможуть вибрати більш якісне спорядження саме для себе.

Отже, розглянемо основний елемент – захист голови, необхідний практично в будь-яких збройових єдиноборствах.

На нашу думку, тренувальна маска для HEMA фехтування або ножового бою повинна мати такі властивості:

1) Доступність. Клубний чи новачковий інвентар має бути простим та дешевим. Якщо людина всерйоз захоплюється якимось видом фехтування, то згодом придбає собі дорогу маску. На нашу думку проста клубна маска не повинна коштувати дорожче за 60 євро. Крім того, маска повинна бути в наявності, чекати її тижня або місяці вкрай не зручно!
2) Чорний колір коміра та внутрішньої вкладки. Чому? Тому що так менше брудниться.
3) Знімна внутрішня вкладка. Дуже важлива можливість вийняти внутрішню вкладку та випрати після тренування. Особливо якщо це клубна маска і користуєтеся нею не тільки Ви один. Бережіть здоров’я і не нехтуйте гігієною.
4) Рівень захисту щонайменше 1000N. Навіть якщо ви фехтуєте на пластикових чи дерев’яних макетах зброї, які не загрожують проткнути комір, рекомендується купувати посилену маску. На посилених масках стоїть міцніша сітка, яка краще витримує удари важкими макетами зброї.
5) Гумовий ремінь на лобі щоб сітка маски в жодному разі не торкалася обличчя. Деякі макети зброї мають досить велику вагу і при сильному ударі маска може дістати до обличчя і розбити ніс або губи. Для запобігання цьому рекомендуємо купувати маски з гумовим ременем на лобі.

Ось кілька властивостей, які, як ми вважаємо, повинні бути у добрій клубній масці.
Тренувальна маска HF-Armory має всі дані властивості, так що сміливо рекомендуємо для таких видів єдиноборств як: HEMA фехтування, сценічне фехтування, ножовий бій.

Сподіваємося, ця замітка була корисною для Вас.
Вибирайте собі маску, фехтуйте та отримуйте задоволення!